methode
Continu Verbeteren

Toenemende concurrentie en veranderende klantenvraag stellen steeds hogere eisen aan productie-omgevingen.

Een hoge flexibiliteit leveren én de kosten blijvend verlagen zijn nodig om tot de ‘best of class’ te horen. Dit kan door voortdurend op zoek te gaan naar processen die geen waarde toevoegen. Het reduceren van deze verliezen leidt tot een hogere productiviteit.

In een World Class onderneming is een duidelijke visie en strategie geformuleerd door het topmanangement. Continu verbeteren is tot bedrijfsbeleid verheven. Het management is totaal betrokken met wat er op de werkvloer gebeurd.Veranderen

Implementatie van continue verbetertechnieken vereist een cultuursverandering, zowel op de werkvloer als bij het management. De mentaliteit bij optredende verliezen is vaak: ‘Pff.. dat is hier altijd al zo geweest’. Belangrijk is dat de medewerker bewust wordt gemaakt om verliezen niet meer te accepteren. Dit kan alleen maar als de medewerker op de werkvloer zich ‘eigenaar’ voelt van zijn werkplek.

Door training en praktische implementatie van continue verbetertechnieken op de werkvloer, helpt Promtec bedrijven op hun weg naar World Class Manufacturing.


terug